خواص شکلات تلخ

مشخص شده است که شکلات تلخ می ­تواند مانند یک کرم زیبایی به حفظ سلامت و نشاط پوست کمک کند. اما چگونه؟ پرتوهای فرابنفش ساطع شده از نور خورشید یکی از عوامل پیری پوست است. از طرفی دیگر، تنش­های محیطی مانند گرما و سرما و آلودگی هوا سبب ایجاد رادیکال­های آزاد در بدن شده که یکی از اثرات آن ایجاد التهاب و چین و چروک پوستی است. دانه­ های کاکائو منبع غنی از آنتی اکسیدان­های طبیعی مانند فلاونول هستند. تحقیقات نشان داده است که فلاونول­ها می­ توانند به کاهش التهابات پوستی ناشی از اشعه فرابنفش کمک کنند. علاوه بر این، مصرف شکلات تلخ گردش خون را در بدن افزایش داده و باعث تامین مواد مغذی برای سلول­های پوست می ­شود.  همچنین با از بین بردن سلول­های مرده پوست مثل یک لایه­ بردار عمل کرده و پوست را پاکسازی می­ کند. به طور کلی، مصرف شکلات تلخ به آبرسانی پوست کمک کرده و آن را مرطوب و شاداب نگه می­دارد.
 


2) تاثیرات ضد التهابی


التهاب بخشی از پاسخ ایمنی بدن نسبت به عوامل میکروبی و مواد مضر است. اما، این شرایط اگر طول بکشد و مزمن شود، برای بدن خطرناک بوده و خطر ابتلا به برخی از بیماری­ها نظیر دیابت، کبدچرب، آرتریت و سرطان را افزایش می ­دهد. ترکیبات ضد التهابی که در شکلات تلخ وجود دارد، ممکن است در کاهش التهابات کمک کند. یک مطالعه با بررسی نقش مصرف شکلات تلخ بر سیستم ایمنی بدن نشان داد که مصرف روزانه شکلات تلخ می­ تواند فعالیت برخی از ژن­های دخیل در سیستم ایمنی را کنترل و تنظیم کند.


4) بهبود مقاومت به انسولین


دیابت نوع 2 زمانی به ­وجود می­ آید که میزان ترشح هورمون انسولین در بدن کاهش یافته و یا سلول­ها در برابر پاسخ به انسولین مقاوم شوند. در نتیجه قند خون به شکل غیرطبیعی افزایش خواهد یافت. یک تحقیق در اسپانیا در سال 2018 نشان داد که بین مصرف شکلات تلخ و کاهش قند خون ارتباط معنی ­داری وجود دارد. به این ترتیب که مصرف روزانه 48 گرم شکلات تلخ 70% می­ تواند سبب کاهش میزان قند ناشتا و افزایش تحریک پذیری سلول­ها به انسولین شود.



 



5) بهبود توانایی مغزی


ممکن است شکلات تلخ بتواند به بهبود توانایی­های مغزی و بیماری­های ناشی از عدم عملکرد شناختی آن مانند آلزایمر و پاریکنسون کمک کند. یک مطالعه که در سال 2018 انجام شد نشان داد که مصرف مرتب شکلات تلخ به­دلیل وجود فلاونول­های آن ممکن است به نوروپلاستی (ترمیم مجدد نورون­های عصبی) مغز کمک کرده و زوال عقل را که با تخریب تدریجی سلول­های مغزی همراه است، کاهش دهد.


6) افزایش سطح کلسترول خوب


در بدن دو نوع کلسترول می­ تواند وجود داشته باشد. کلسترول خوب (HDL) و کلسترول بد (LDL). کلسترول بد باعث ایجاد انواع مشکلات قلبی عروقی، مسدود شدن رگ­های مغز و در نتیجه سکته مغزی می­ شود. محققان نشان دادند که مصرف شکلات تلخ ممکن است کلسترول خوب بدن را افزایش دهد. اگرچه تاثیر این ماده خوشمزه بر سطح کلسترول بد چندان مشخص نیست.



 -برای خرید شکلات تلخ 84 درصد و 96 درصد کلیک کنید


7) کاهش فشار خون


نتایج تحقیقات نشان می ­دهد که فلاونول­های موجود در شکلات تلخ به تولید نیتریک اکساید در بدن کمک می­ کند. نیتریک اکساید به عنوان یک عامل آنتی اکسیدان و همچنین گشاد کننده عروق خونی است. در نتیجه به افزایش جریان خون و کاهش فشار خون کمک می­ کند. همچنین بر اساس یک مطالعه علمی دیگر، افرادی که شکلات تلخ را روزانه مصرف می­ کنند، نسبت به افرادی که مصرف شکلات شیری در آنها بالاست، فشار خون پایین­ تری دارند.


8) کمک به بهبود فعالیت عضلات


جالب است بدانید که در سال 2004 کمیته ضد دوپینگ جهانی مصرف کافئین را برای ورزشکاران ممنوع کرد. علت این بود که کافئین موجود در شکلات یک محرک فوق العاده برای عملکرد ورزشکاران محسوب می­ شد. چراکه می ­تواند باعث ترمیم فیبرهای ماهیچه­ ای و جلوگیری از خستگی ماهیچه­ ها شود.


9) کاهش وزن


حتما شما هم از دکتر تغذیه شنیده­ اید که مصرف شکلات تلخ برای کاهش وزن اصولی مفید است. اما چگونه؟ یک مطالعه نشان داده است که افرادی که در هفته مصرف شکلات تلخ بیشتری دارند، به نسبت دیگر افراد لاغرتر هستند. محققان معتقدند که کافئین و اپی­کاتچین موجود در شکلات تلخ متابولیسم و سوخت و ساز بدن را بالاتر می­برد. همچنین مصرف شکلات تلخ به خاطر ایجاد حس خوشایند در مغز از پرخوری عصبی جلوگیری می­ کند.


 



10) حفظ سلامت دندان


در کاکائو یک عامل ضد باکتری وجود دارد که میتواند باکتری­های مخرب دهان را از بین برده و به این ترتیب به حفظ سلامت مینای دندان کمک کند. همچنین شکلات تلخ می­تواند دندان را سفید کرده و از بوی نامطبوع دهان جلوگیری کند.
 


11) پیشگیری از سرطان


موسسه تحقیقات سرطان آمریکا نشان داده است که ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در شکلات تلخ مانند فلاونوئیدها در پیشگیری از سرطان می­تواند موثر باشد.



12) جلوگیری از افسردگی


منیزیم موجود در شکلات تلخ آرامش بخش است. همچنین دیگر ترکیبات شکلات تلخ مانند تئوبرومین، تیرامین و فنیل اتیل آمین محرک  قوی بوده و به انتقال سیگنال­های عصبی در مغز کمک می­کند. بنابراین می­تواند دارای اثرات ضد افسردگی و نشاط آور باشد.


 


-برای خرید شکلات تلخ 84 درصد و 96 درصد کلیک کنید


 


منبع:https://drmoradi-diet.ir/fa