ایروپرس و نحوه کار با آن

اروپرس چیست؟


اروپرس، یکی از محبوب‌ترین ابزارهای دم‌آوری قهوه است که در این مطلب می‌خواهیم ببینیم اروپرس چیست و نحوه استفاده از آن چگونه است؟ قهوه یک نوشیدنی محبوب در دنیاست که در انواع مختلف و با ابزارهای مختلف تهیه می‌شود. با توجه به ویژگی‌های مختلفی مانند افزایش انرژی، رفع خستگی، کمک به سلامتی با توجه به میزان آنتی اکسیدان قهوه، و در کل، لذت بردن از یک نوشیدنی دلچسب، قهوه نقشی خاص در زندگی بسیاری از افراد دارد.


برای دم‌آوری قهوه، روش‌های مختلفی وجود دارد که هر کدام را باید با توجه به نوع قهوه‌ای که انتظار داریم داشته باشیم، انتخاب کرد. ابزارهای مختلفی مانند جزوه، موکاپات، اسپرسو ساز، ایروپرس و بسیاری دیگر، این روزها در بازار محصولات مربوط به قهوه دیده می‌شوند.


آنچه در این یادداشت می خوانید:



  • اروپرس، دم‌آوری قهوه با روشی متفاوت

  • ساختار اروپرس

  • فرآیند تهیه قهوه با اروپرس

  • میزان آنتی اکسیدان قهوه، دلیلی برای مصرف آن


اروپرس، دم‌آوری قهوه با روشی متفاوت


اروپرس یک نوع دستگاه تهیه قهوه است که با ایجاد فشار و با استفاده از بخار آب، قهوه را عصاره‌گیری می‌کند. قهوه‌ای که با اروپرس تهیه می‌شود، طعم بسیار خوبی داشته و بدون تلخی و حالت اسیدیته خواهد بود. اروپرس به دلیل داشتن عملکرد بسیار آسان،‌ برای مصارف خانگی، انتخاب بسیار خوبی است.


شاید تصور کنید که عملکرد اروپرس شباهت زیادی با فرنج پرس دارد. اما قهوه‌ی اروپرس نسبت به فرنچ پرس، صاف‌تر و خوش طعم‌تر است. شاید دلیل این موضوع را بتوان وجود یک فیلتر در اروپرس، و تاثیر فشار بخار آب دانست.


ساختار اروپرس


بدنه اصلی اروپرس دو استوانه از جنس شیشه یا آلومینیوم است. این دو استوانه در داخل هم قرار گرفته‌اند. قسمت پایین اروپرس، فرم مخروطی شکل دارد که قهوه از آن خارج می‌شود.


در واقع با فشار بر روی استوانه بیرونی، قهوه در داخل استوانه داخلی دم آمده و از پایین دستگاه خارج می‌شود. در قسمت پایین و قبل از خروجی، از فیلترهای کاغذی یا فلزی استفاده می‌کنند تا قهوه به‌دست آمده کاملا صاف باشد.


فرآیند تهیه قهوه با اروپرس


برای تهیه قهوه با اروپرس،‌ باید مراحل زیر را طی کرد:


• ابتدا باید دانه‌های قهوه را خرد کرده و در فیلتر قهوه قرار دهید. اگر شما آسیاب قهوه نداشته باشید، می‌توانید قهوه آسیاب شده مخصوص اروپرس را از فروشگاه‌های فروش قهوه تهیه کنید. اما اگر برای هر بار مصرف، خودتان قهوه را آسیاب کنید، طعم و عطر بهتری خواهید داشت.
• مقدار مناسبی آب کاملا داغ را در استوانه داخلی اضافه کنید. آب لازم نیست جوش باشد. می‌توانید کمی صبر کنید تا آب از جوش کامل بیفتد و سپس از آن استفاده کنید.
• حالا باید استوانه خارجی را روی آب فشار دهید.
• به این ترتیب، فشار آب و بخار داغ آن روی دانه‌های قهوه، باعث خروج عصاره قهوه از قسمت پایین اروپرس می‌شود. این کار را تا زمانی که تمامی آب وارد محفظه پایینی شود ادامه دهید.
• حالا می‌توانید قهوه را از محفظه اروپرس به داخل فنجان ریخته و میل کنید.



 


میزان آنتی اکسیدان قهوه، دلیلی برای مصرف آن


محبوبیت قهوه در میان مردم،‌ نه فقط به دلیل طعم این نوشیدنی است، که به دلایل بسیار زیادی دیگری نیز می‌تواند باشد. قهوه، با داشتن مقداری کافئین، می‌تواند با رفع خستگی، میزان انرژی فرد را بالا ببرد. با توجه به تحقیقات، میزان آنتی اکسیدان قهوه، می‌تواند برای جلوگیری از انواع سرطان موثر باشد.


در عین‌حال قهوه برای تقویت قلب و سیستم ایمنی بدن هم تاثیرات خوبی دارد. با مصرف درست قهوه می‌توان وزن را کنترل کرده و روند پیری را در پوست به تعویق انداخت. به‌همین دلیل توصیه می‌شود که مقدار مناسبی از این نوشیدنی را در برنامه روزانه خود قرار دهید. بهتر است قهوه را با توجه به درجه آسیاب شدن آن، با وسیله مخصوص، دم کنید تا تمامی خواص آن حفظ شود.


طرز تهیه قهوه با ایروپرس


۲۰۰ گرم آب نزدیک به نقطه جوش بردارید؛ بسته به غلظت قهوه‌ای که مایلید داشته باشید، ۱۵ تا ۱۸ گرم قهوه را به اندازه‌ی دانه‌های نمک دریایی آسیاب کنید.
فیلتر کاغذی را در محفظه پلاستیکی ایروپرس قرار دهید.
با آب جوش فیلتر کاغذی را کمی مرطوب کنید. آب در اینجا عملکرد دوگانه دارد: باعث چسبیدن فیلتر به سرپوش می‌شود و نیز دستگاه ایروپرس را گرم می‌کند. مراقب باشید چون به دلیل حرارت آب و کوچک بودن سرپوش، ممکن است دست‌تان را بسوزانید. سرپوش را از کنار نگه دارید و آب جوش را به آرامی بریزید تا به خوبی جذب فیلتر شود.
سرپوش ایروپرس را گذاشته و مطمئن شوید که بدنه‌ی بیرونی دستگاه کاملا خشک است. اگر رطوبتی باقی مانده باشد، ممکن است باعث شود که حالت وکیومی ایروپرس از بین برود.
ایروپرس را روی ترازو قرار دهید در حالتی که دهانه‌ی بزرگ آن در بالا قرار گیرد و شماره‌های روی بدنه‌ی دستگاه برعکس باشند. می‌شود درپوش مشکی دستگاه را بست و ایروپرس را از طرف درست روی ترازو قرار داد (طوری که شماره‌ها درست باشند)، اما این ممکن است باعث شود که آب نشت کند و دم‌آوری دقیقی نداشته باشیم.
قهوه را اضافه کنید. توجه کنید که قهوه بر روی حلقه و دهانه ایروپرس نریزد.
دو برابر وزن سابه‌ی قهوه آب اضافه کنید. (اگر ۱۵ گرم قهوه دارید، ۳۰ گرم آب اضافه کنید) آب باید حدودا ۹۳ درجه سلسیوس باشد.
مطمئن شوید که سابه قهوه به صورت یکنواخت در محفظه پخش شده؛ در صورت نیاز سطح قهوه را با یک قاشق کوچک یا کارد کره‌خوری به‌طور یکنواخت پخش و کمی فشرده کنید و اجازه دهید که سی ثانیه به همان صورت باقی بماند.
باقی آب را درون محفظه دستگاه بریزید.
بعد از گذشت یک دقیقه، ده مرتبه قهوه را هم بزنید تا بین آب و قهوه تلاطم درست کنید.
سرپوش را بسته و مطمئن شوید که سفت است. پیستون دستگاه را به آرامی به سمت پایین فشار دهید؛ قاعدتا باید فشاری معادل ۱۳.۵ کیلو زیر دست‌تان احساس کنید. در صورتی که پیستون به‌راحتی پایین آمد، احتمالا سابه‌ی قهوه درشت آسیاب شده و اگر به سختی پایین آمد، احتمالا سابه‌تان زیادی ریز است. زمانی که صدای فس‌فس شنیدید به معنی آن است که قهوه‌ آماده شده و دیگر آبی باقی نمانده است.
بعد از آن‌که سرپوش دستگاه را باز کردید، می‌توانید قرص قهوه را با فشار بخش داخلی ایروپرس از درون دستگاه خارج کنید.


 



 


 


-برای خرید قهوه مناسب سلیقه خود جهت استفاده با ایروپرس اینجا کلیک کنید.